Herstel van spoorproblemen Maastricht duurt langer

© L1
Het herstel van de spoorproblemen rond Maastricht, door de blikseminslag van woensdagmiddag, duurt langer dan verwacht.
Het treinverkeer viel rond 14:00 uur helemaal stil nadat de bliksem was ingeslagen op vitale apparatuur. Seinen en wissels konden daardoor niet meer worden bediend. De treinen van NS en Arriva kwamen stil te staan.

Bijgesteld

Aanvankelijk liet de NS weten dat de storing tot ongeveer 18:30 uur zou duren. Later werd dat bijgesteld tot 19:30 uur en weer wat later werd er helemaal geen eindtijd meer genoemd.

Lees ook: Geen treinen door blikseminslag in Maastricht

Doormeten

Het probleem is dat de bron van de storing niet meteen kon worden gelokaliseerd. Technici van spoorbeheerder ProRail moeten daarom alle kabels, leidingen en kastjes stuk voor stuk doormeteen.
"Dat is een arbeidsintensieve en helaas ook heel tijdrovende klus", zegt woordvoerder René Vegter van ProRail. Er zijn extra meetploegen ingezet, maar zolang de bron van het probleem niet is gevonden, waagt Vegter zich niet aan een voorspelling. "Het kan theoretisch binnen een halfuur worden gevonden, maar voor hetzelfde geld duurt het veel langer. Dat is gewoon niet te zeggen."

Bussen

Reizigers van en naar Maastricht worden met bussen vervoerd. Tussen Sittard en Maastricht rijden snelbussen. Van en naar de stations Beek-Elsloo, Valkenburg en Visé zijn het stopbussen. De extra reistijd loopt daardoor op tot meer dan een uur.