Legowalhalla Bricksworld failliet verklaard

© iStock
Nog geen jaar heeft Bricksworld mogen genieten van hun plekje in Heerlen. De rechter heeft het legowalhalla dinsdag namelijk failliet verklaard.
De deuren van de grote blokjeszaak werden in juli al gesloten, maar blijven nu voor altijd dicht. Dat meldt De Limburger.

Fel conflict

Eigenaar van Bricksworld Jac Pellegrom kwam eerder dit jaar in een fel conflict met de Italiaanse directeur van Lego Benelux Marco Capone. Die ruzie eindigde met fysiek en verbaal geweld en uiteindelijk ook tot de sluiting van de winkel in Heerlen.

Doorstart

De zaak van de ondernemer en legoliefhebber is zo'n 1500 vierkante meter groot en kreeg vorig jaar een nieuw onderkomen in het centrum van Heerlen. Na de sluiting in juli wilde Pellegrom een doorstart maken. Niet met legostenen, maar met een zaak gericht op internet en de Duitse automarkt.

Onderzoek

Met het uitspreken van het faillissement is de zaak nog niet gedaan. Bricksworld laat op Facebook weten dat de rechter onderzoek wil naar de rol van LEGO bij de sluiting van de winkel in Heerlen. Jac Pellegrom wil niet reageren op de uitspraak.
=68.ARAq27U2tCidOPRjHKUo2QWa1K8oWv3HZKUqYy-3jpRe1pKpXXduoSrVW56EJPLNRudIbJI8iY7RsaZLdIV-6IM1Ara8F3eH4V-0uy5F5qRz9GS4UIIhxPstwtyWW_0r99rMb4TsBOXJ&__tn__=-R]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!