Organisatie: bijeenkomst Palestina gaat gewoon door

© iStock
De organisatie van de bijeenkomst Students for Justice in Palestine zoekt een andere locatie in Maastricht. Ze wil het evenement donderdagavond door laten gaan.
De Universiteit Maastricht had het evenement geschrapt omdat het onderwerp, het Palestijns-Israëlische conflict, te gevoelig ligt op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Dat gebeurde na kritiek van de Jonge Democraten (D66) in Limburg.

Belachelijk
Stefanie Eisgrou reageert namens de organisatie. "We zouden volgens de democraten er radicale ideeën op na houden, dat is een volslagen belachelijk verwijt."

Lees ook: Universiteit schrapt omstreden 'Palestijnse' bijeenkomst

Mensenrechten

De bijeenkomst zou aandacht moeten vragen voor de mensenrechten in Palestina. Ronnie Barkan, een Israëlische schrijver en dissident komt er spreken. "We willen mensen meer inzicht geven in de situatie in Israël, vanuit het perspectief van een Israeliër die zich verzet tegen de huidige politiek. Er is sprake van enorme schendingen van mensenrechten. Het internationaal recht wordt niet gerespecteerd."

Andere

De organisatie heeft nu verschillende andere locaties op het oog in Maastricht. De bijeenkomst wordt afgesloten met twee minuten stilte om 20:00 uur om de holocaust te herdenken.