Omzet duurzaam Venrays Mongozobier flink gestegen

De Venrayse bierbrouwer Mongozo verkocht in 2014 liefst 38 procent meer bier dan het jaar daarvoor.
"Vroeger was je een geitenwollen sokkentype als je bezig was met fair trade. En had je last van het vooroordeel dat jouw product niet smaakte. Nu is duurzaamheid hip", legt directeur Jan Fleurkens uit.

Internationaal succes

Fleurkens is blij met de omzetstijging, maar onder de indruk toont hij zich niet. "We zitten al jaren in de plus."
Het duurzame biertje is inmiddels in meer dan dertig landen verkrijgbaar. Ook in de schappen van verschillende Nederlandse supermarkten is het Mongozobier te koop.

Omzet

Mongozo zette in 2014 in totaal ongeveer drie miljoen euro om met een assortiment van biologische, glutenvrije en exotische bieren. "Je moet je onderscheiden in de markt. Wij moeten geen bier produceren dat niet bijzonder is, die strijd win je toch niet."

Succesformule

Mongozo maakt gebruik van exotische smaken als kokos, banaan, mango en palm. Speciale speciaalbieren. Dus geen double, triple of wat dan ook, legt Fleurkens uit.
"Wij maken speciaalbieren, dus geen bulkpils. Nog maar enkele jaren geleden bestond het schap voor 90 procent uit pils en de rest uit speciaalbieren. Nu is nog maar een derde pils."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!