Venlose bioscoopexploitant haakt af bij Kazernekwartier

© iStock
De Venlose bioscoopexploitant Joep Caubo zit niet meer aan tafel met de gemeente en de initiatiefnemers achter het Kazernekwartier.
"Zolang niet duidelijk is wie de bioscoop in het het LeisureDome gaat exploiteren, zijn er ook geen afspraken te maken", zegt Caubo.

Geen tweede bioscoop

De gemeenteraad van Venlo heeft het college eerder in een motie opgeroepen Caubo te betrekken bij het maken van plannen voor het Kazernekwartier. Een belangrijk onderdeel van die plannen is het LeisureDome, met daarin onder andere een grote bioscoop. "Ik heb altijd aangegeven dat er in Venlo geen markt is voor een tweede grote bioscoop. Op de vraag of ik eventueel de bioscoop in het LeisureDome zou willen exploiteren heb ik dan ook ‘nee’ gezegd", geeft Caubo aan.

Niemand wil naar Venlo

De ondernemer is ervan overtuigd dat er uiteindelijk helemaal geen bioscoopexploitant voor het LeisureDome te vinden is. "Het bioscoopwereldje is klein en ik heb goede contacten met diverse partijen. Die geven allemaal aan niet naar Venlo te willen komen."

Teleurgesteld

De gemeente is onaangenaam verrast door het afhaken van Caubo. "Op 12 maart heeft een eerste gesprek tussen de verschillende partijen plaatsgevonden.
Daar zijn toen ook vervolggesprekken gepland. Het had dus meer voor de hand gelegen dat Caubo verder met ons had gesproken”, zegt wethouder Wim van den Beucken, bij afwezigheid van Teeuwen, vervangend portefeuillehouder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!