Politie onderzoekt automobilist die op wielerparcours reed

De auto rijdt linksaf en zal even later het peloton tegenkomen. © Beeld: Facebook/Hugo Kamps
De politie is een onderzoek gestart naar de automobilist die tijdens een wielerkoers in Elsloo bijna voor een aanrijding zorgde met het wielerpeloton.
Om een beter beeld te krijgen van wat er op zondag 23 april gebeurde, roept de politie getuigen op zich te melden.

Wielerkoers

Een personenauto reed tijdens de Ton Dolmans Trofee tegen de rijrichting van het aanstormende peloton het parcours op. Wonder boven wonder raakte de auto de wielrenners niet, omdat die attent waren en net op tijd uit konden wijken.

Lees ook: Automobilist rijdt over parcours tegen wielerpeloton in

Videobeelden

In een filmpje op Facebook is te zien hoe de donkere Audi A3 vanaf de parkeerplaats van het Dorine Verschureplein linksaf de Stationsstraat inrijdt. Op dat moment komt het peloton met vele tientallen wielrenners daar aan. Omstanders beginnen te schreeuwen om hen te waarschuwen. Het gaat op het nippertje goed.

Geen borden

Volgens de vader van de chauffeur heeft zijn zoon echter niks fout gedaan. Hij verwijt de organisatie van de wielerkoers dat er op de betreffende plek geen bord of afzetting aanwezig was.

Lees ook: Chauffeur die op parcours reed in Elsloo eist rectificatie

Volgens koersorganisator Armand van Mulken is er juist alles aan gedaan om het parcours zo veilig mogelijk te maken. "We hebben echt ingezet op veiligheid", zegt hij.

Getuigen

Om een beter beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen. Hun interesse gaat specifiek uit naar de bestuurster van een motorfiets en de bestuurster van een grijze personenauto. Deze weggebruikers stonden op de plek waar het incident zich voordeed, te wachten en hebben mogelijk iets gezien. Ook andere getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden.

Lees ook: Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken