Debat windmolens Blerick met drie weken uitgesteld

© Istock
Het debat in de provinciale politiek over het omstreden plan voor een windmolenpark langs het spoor in Blerick is met drie weken uitgesteld.
Aanvankelijk zou vrijdag in een statencommissie worden gesproken over het voorstel van het provinciebestuur om het plan door te zetten. De vorige gemeenteraad van Venlo had zich daar in maart nog tegen het plan uitgesproken. Omwonenden hadden fel geprotesteed tegen de windmolens.

Notitie

Een meerderheid van de provinciale politiek, inclusief de vijf coalitiepartijen, heeft nu besloten eerst een notitie af te wachten over de uitgangspunten van het beleid op het gebied van windenergie. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over waar de windmolens wel of niet mogen worden gebouwd en een verantwoorde afstand tot woningen.

Geen gevolgen voor Ruers na uitspraken windmolens

21 september

Die notitie van het provinciebestuur verschijnt binnenkort. "Daarom past het niet vrijdag al een concreet plan te bespreken", zo vindt een meerderheid. Op vrijdag 21 september vindt nu een extra commissievergadering plaats. Daarin wordt eerst gesproken over het algemene beleid en daarna over het concrete voorstel voor negen windmolens in Blerick.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!