Acht tips over sluwe wisseltruc bij juwelier in Maastricht

© YouTube Opsporing Verzocht
De politie heeft acht tips gekregen over de oplichter die een sluwe wisseltruc toepaste bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro heeft buitgemaakt.
Ook werd in Opsporing Verzocht duidelijk dat er twee mogelijke andere slachtoffers zijn van deze wisseltruc.

Bewakingsbeelden

De tips kwamen binnen naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma vorige week dinsdag. Daarin werden bewakingsbeelden getoond van de dief die 8 mei op klaarlichte dag toesloeg.

Gebrekkig Duits

De man bracht die dag eerdere bezoekjes aan de juwelierszaak. De laatste keer stelde hij een medewerkster vragen over de Rolex. Zij ging met de man aan een tafel zitten en legde de peperdure horloge voor hem neer. In gebrekkig Duits vertelde de man dat hij ook nog op zoek was naar iets voor zijn vrouw.
Terwijl de medewerkster wat sieraden pakte, wisselde de dief razendsnel het dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Jas

Toen de medewerkster terugkwam, wilde de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken. Daarvoor liep hij naar buiten. De medewerkster rook geen argwaan, omdat de man zijn jas binnen had laten hangen. Hij wilde daarmee de waan wekken dat hij terug zou komen. In werkelijkheid nam hij echter direct de benen.
De politie heeft de dief nog niet kunnen opsporen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!