Gratis ‘scootmobielaanhanger’ te leen in Nederweert

© iStock
De gemeente Nederweert leent als eerste gemeente in Limburg gratis een ‘scootmobielaanhanger’ uit. Daardoor is het voor bestuurders mogelijk om de scootmobiel in te laden en mee te nemen op vakantie.
Al langer kunnen inwoners van Nederweert gratis een scootmobiel lenen voor incidenteel gebruik.

Afhankelijk

Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruik maken van de elektrische karretjes. Veel berijders zijn volledig afhankelijk van hun scootmobiel. "Maar als ze op vakantie gaan of een bezoekje willen brengen aan familie die verder weg woont, kan het voertuig nooit mee", zegt wethouder Henk Geraats van Nederweert.

Zelfstandig

"Door een aanhanger ter beschikking te stellen, kunnen scooterrijders nog meer zelfstandig ondernemen. Een ritje langs de Zeeuwse kust wordt dan bijvoorbeeld weer mogelijk", aldus Geraats. In 2015 startte de gemeente, als eerste in Noord- en Midden-Limburg, met het gratis uitlenen van scootmobielen.

Cursussen

Tevens houdt de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland regelmatig cursussen voor berijders. Deze cursusdagen bestaan uit theorielessen en praktijkoefeningen. Zo kunnen de deelnemers onder andere een hindernisparcours afleggen. Het doel is dat de bestuurders zich zekerder gaan voelen in het verkeer en veiliger op pad gaan.