OM in beroep tegen drie uitspraken Heerlense misbruikzaak

© iStock
Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen drie uitspraken in de Heerlense misbruikzaak.
Vrijdag kreeg de hoofdverdachte Sianley F. een celstraf van 2,5 jaar voor zijn aandeel in de misbruikzaak. De rechter achtte hem schuldig aan seksuele uitbuiting van twee minderjarige meisjes, die voor hem in de prostitutie werkten. Die straf vindt het Openbaar Ministerie te laag en daarom gaat ze in beroep.

Vrijspraak

Ook wordt beroep aangetekend tegen de vrijspraak van Karin P. Deze prostituee, die ook voor de hoofdverdachte werkte, werd door justitie beschuldigd van medeplichtigheid. Maar volgens de rechtbank was daar geen sprake van.

'Straf klant te laag'

Ook de werkstraf die de Geleense klant van één van de minderjarige meisjes kreeg opgelegd, vindt het Openbaar Ministerie te laag. Justitie eiste in eerste instantie 14 maanden cel. De rechtbank veroordeelde de man tot 180 uur taakstraf. Volgens de rechtbank was hij niet bewust op zoek naar te jonge prostituees. Ontucht met een minderjarige is volgens de rechtbank wel bewezen.

Gedwongen prostitutie

In de eerste helft van 2014 werden twee meisjes (toen 14 en 15 jaar) uit Kerkrade gedwongen zich te prostitueren. Ze werden aangeboden op internet voor seks, nadat er foto's van de twee waren gemaakt. De advertenties stonden op meerdere sites waaronder Speurders.nl. Met als tekst: 'Meisjes (18) spaart voor rijbewijs.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!