Geen straf voor inrijden op agent met vrachtwagen

© iStock
De 22-jarige Hans van M. uit Blitterswijck is door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling op een politieagent in Melderslo.
De man is wel veroordeeld tot vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, omdat hij zijn ex- vriendin volgens de rechter vijf maanden heeft lastiggevallen.
De vrouw heeft verschillende malen aangifte gedaan van stalking. Voor de stalking en de poging tot doodslag had justitie drie jaar cel geëist.

Truck voor het huis

Op 8 januari, de dag waarop Van M. met zijn vrachtwagen zou zijn ingereden op een politiewagen, stond de 22-jarige met zijn truck voor het huis van zijn ex-vriendin. De politie werd gebeld. Toen die arriveerde, reed Van M. volgens een agent met zijn vrachtwagen met hoge snelheid op de politieauto af.

Te weinig informatie

De agent wist de truck nog maar net te ontwijken. De rechter vindt echter dat het dossier te weinig informatie bevat over de toedracht van dit voorval om te kunnen bepalen of de agent inderdaad de dood in de ogen heeft gekeken of het risico heeft gelopen om zwaargewond te raken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!