VMBO Maastricht belt leerlingen over gaten in examens

© Jean-Pierre Geusens
VMBO Maastricht gaat donderdagmiddag alle ouders van de 354 gedupeerde leerlingen bellen die mogelijk hun schoolexamens over moeten doen.
Ze worden geïnformeerd over de uitkomsten van het rapport van de onderwijsinspectie. Dit rapport is in de nacht van woensdag op donderdag binnengekomen.

Persoonlijk plan

Uiterlijk maandag krijgt iedere leerling een persoonlijk gesprek met de examencommissie over welke onderdelen van die vakken nog moeten worden gedaan en welke toetsen moeten worden ingehaald. Dan wordt er een persoonlijk plan van aanpak besproken.
Vrijdag werd bekend dat honderden vmbo-leerlingen geen diploma krijgen door fouten van de school.

Gek van het wachten

Ondertussen worden veel ouders 'gek van het wachten' op de uitslag van het onderzoek naar het schoolexamen bij VMBO Maastricht. Volgens advocaat Wouter Geertsen was hun vertrouwen in de school al 'gigantisch beschadigd'.
"Mensen zijn radeloos. Dat mensen kwaad zijn, begrijp ik heel goed", zegt de advocaat.

Bewoordingen

De minister van Onderwijs Arie Slob haalde woensdag wederom keihard uit naar het schoolbestuur, dat 'duizenden tekortkomingen' zou hebben vertoond. Hierbij liet de minister wel weten dat de leerlingen hun eindexamen niet over hoeven te doen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!