1Lunch: Demontabele dijken beschermen tegen hoogwater

© L1
* Aanrijding met goederentrein legt treinverkeer Venlo plat* Dumoulin is van de Giro gaan houden* Satudarah-leden werden gefilmd en afgeluisterd door justitie

Aanrijding met goederentrein legt treinverkeer Venlo plat

Door een aanrijding tussen een locomotief en goederentrein, heeft het treinverkeer rondom Venlo vanmorgen urenlang stilgelegen. De machinist is daarbij gewond geraakt aan zijn been. Rond 11:30 uur werd het treinverkeer (gedeeltelijk) hervat. Lees hier meer.
© Track88

D66 pleit voor onderzoek seksuele intimidatie in parlement

Naar aanleiding van de openbaringen van CDA-Eerste Kamerlid Ria Oomen wil D66 een intern onderzoek bij de Eerste en Tweede Kamer en alle ministeries naar seksuele intimidatie. Als jonge politica heeft zij te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag van een mannelijke minister. De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de aanpak van het onderzoek. Lees hier meer.

Satudarah-leden werden gefilmd en afgeluisterd door justitie

Politie en justitie zouden leden van motorclub Satudarah, van het chapter in Geleen, maandenlang hebben gefilmd en afgeluisterd. Op de opnames zouden mensen uit de Satudarah-top leden ter verantwoording roepen en daarbij bedreigingen en geweld gebruikt hebben. Lees hier meer.
Politie-inval in Satudarah-clubhuis Merpati in Geleen, in december 2017. © Etienne Zegers

Dumoulin is van de Giro gaan houden

"Ik ben een beetje van de Giro gaan houden. In essentie trekt hij mij meer dan de Tour", vertelde Tom Dumoulin gisteren tijdens de teampresentatie van zijn ploeg Sunweb. Mede door zijn ervaringen heeft de Maastrichtenaar, in 2017 winnaar van de Giro, besloten om de Ronde van Italië als hoofddoel te verkiezen boven de Tour de France. Lees hier meer.

Demontabele dijken beschermen tegen hoog water

Het Waterschap Limburg neemt verschillende maatregelen tegen het hoge water. Vandaag wordt een piek verwacht. Daarom werden vrijdagochtend uit voorzorg op verschillende plekken demontabele dijken geplaatst. Ook werden eerder bij beken pompen geplaatst vanwege het overvloedige water. Lees hier meer.