Beleggers straffen Sif af na tegenvallende cijfers

© Google Streetview
De Roermondse funderingsbouwer Sif heeft op de Amsterdamse beurs zo’n 10 procent van haar waarde verloren.
De beleggers zijn teleurgesteld in het bedrijf omdat in de eerste zes maanden van 2017 het bedrijfsresultaat fors terugviel. Van 36,9 miljoen in het eerste kwartaal van 2016 naar 33,7 miljoen nu. Ook heeft het bedrijf de winstverwachting voor de rest van het jaar bijgesteld.

Omzet

Het bedrijf produceerde wel meer dan in dezelfde periode in 2016. Hierdoor steeg de omzet met 14 procent naar 74,4 miljoen. Maar de opstartkosten voor de nieuwe fabriek in Rotterdam en de aanleg van nieuwe lijnen in Roermond waren duurder dan het bedrijf had verwacht.

Lange termijn

Ondanks het tegenvallende bedrijfsresultaat ziet het bedrijf op lange termijn veel groeipotentie. Door de nieuwe fabriek en kan het bedrijf in de toekomst meer produceren. Voor dit jaar is het orderboek al helemaal vol en ook voor volgend jaar ziet het er goed uit.
Sif heeft behalve de hoofdvestiging in Roermond ook een fabriek in Rotterdam. Het bedrijf maakt stalen funderingspalen voor windmolens in zee. Bij het bedrijf werken 600 mensen.

Nieuwe lijn

Volgens bestuursvoorzitter Jan Bruggenthijs komt de terugval vooral door extra opstartkosten van een nieuwe lijn in Roermond. "Het aantal medewerkers is gestegen van 500 naar 600. Die nieuwe mensen moeten getraind worden. Daardoor stonden soms twee keer zoveel mensen aan de lijn." Ook heeft het bedrijf investeringen die voor later op de planning stonden, naar voren gehaald.

2019

Ondanks het tegenvallende bedrijfsresultaat ziet Bruggenthijs op lange termijn veel groeipotentie. "Volgend jaar wordt een moeilijk jaar omdat de aanleg van verschillende windmolenparken in zee zijn vertraagd. In 2019 moeten we kunnen profiteren van de uitbreiding van de fabriek." Door de nieuwe fabriek en kan het bedrijf in de toekomst meer produceren.