Wilders: Er komen meer asielzoekerscentra in Limburg

© ANP/Bart Maat
Er komen meer asielzoekerscentra in Limburg. Dat beweerde Geert Wilders woensdagavond tijdens de algemene politieke beschouwingen.
Volgens Wilders zijn er plannen om in Gennep, Maasgouw, Onderbanken, Peel en Maas, Roermond en Venray asielzoekerscentra te openen.

Politiek correcte lafaards

De PVV-voorman beweerde in zijn betoog (hier volledig terug te vinden) dat er een geheime lijst bestaat met Nederlandse plaatsen waar nog een asielzoekerscentrum kan komen. Hij las woensdagavond alle namen voor tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. Wilders wilde met zijn 'geheime lijst' aantonen dat Nederland langzamerhand uitgroeit tot 'een groot asielzoekerscentrum'. Hij maakte de Tweede Kamer bovendien uit voor 'politiek correcte lafaards'.

Beschamende vertoning

De oppossitie deelde die angst voor vluchtelingen overigens niet en had een applaus over voor alle gemeenten die vluchtelingen op wenst te vangen. Ook sprak VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra van 'een beschamende vertoning' van de Venlose politicus. Daar sloten de leiders van de andere grote partijen zich bij aan.
Vanaf minuut 37:16 de 'geheime lijst'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!