Het L1NWS van donderdag 5 juli

© L1
* Harde woorden voor LVO-baas* Rieu maakt fans gelukkig op Vrijthof* De belangrijkste BBQ-trends
Tweede kamer oordeelt keihard over LVO-bestuurder
Snoeiharde kritiek op de onderwijsbestuurder die verantwoordelijk is voor het Maastrichtse eindexamendebacle. De Tweede Kamer debatteerde vandaag over de kwestie. De Kamerleden zien André Postema, van onderwijskoepel LVO het liefste zo snel mogelijk vertrekken. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de chaos op de Maastrichtse school waardoor ruim 350 leerlingen hun diploma niet halen. bekijk video
Rieu maakt duizenden fans gelukkig op het Vrijthof
André Rieu heeft gisteravond zijn Vrijthof-concertreeks afgetrapt. De duizenden bezoekers kregen onder andere de Macarena voorgeschoteld. De heren van het Spaanse Los Del Rio waren namelijk de speciale act. In totaal komen er dit jaar zo'n 150.000 mensen naar Maastricht voor de concerten van Rieu. Voor de fans die gisteravond niet in Maastricht konden zijn, zond NPO 1 een van de concerten van André Rieu uit. Dat werd door bijna een miljoen mensen bekeken. bekijk video
Attractiepark Toverland is voortaan anderhalf keer zo groot
Attractiepark Toverland is vanaf zaterdag anderhalf keer zo groot. De entree is vernieuwd en er is een themagebied bijgekomen, in de middeleeuwse stijl van koning Arthur en tovenaar Merlijn. De eersten die de nieuwe attracties mochten uittesten, waren de medewerkers van Toverland en hun families.
Studenten maken kennis met rechterlijke macht
Ook dit jaar is het weer mogelijk om op de stoel te gaan zitten van de rechter of om achter de desk te gaan staan van de officier van justitie. De Rechtbank in Maastricht opent deze week haar deuren voor 8 talentvolle rechtenstudenten.
De drie belangrijkste BBQ-trends
Met deze warmte worden de BBQ's weer massaal aangestoken. Wat zijn nou de BBQ trends van dit moment. Een expert vertelt de drie belangrijkste trends.
Zomers weer goed voor bijna verdwenen ijskarretje
Hij lijkt soms uit het straatbeeld te zijn verdwenen. Het ijskarretje. Ijs is tegenwoordig op zoveel plekken te krijgen, dat het karretje overbodig is geworden. Toch zijn er ijscomannen die erin geloven. Zij spinnen garen met dit zomerse weer.
Rennen door school op laatste schooldag
En die ijsjes wachtten dan bijvoorbeeld op de leerlingen van basisschool Den Doelhof in Meijel. 72 kinderen namen daar afscheid van hun lagere school. En ze deden dat door eindelijk eens een keer, met toestemming, keihard door de schoolgangen te rennen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!