Directeur Nedcar vertrekt: 'Nieuwe leider nodig'

© VDL Nedcar
Algemeen directeur Karel Bouckaert van autofabriek VDL/Nedcar in Born legt zijn taken neer.
Hij heeft de leiding van VDL gevraagd voor een andere functie binnen het bedrijf. Dat staat in een interne memo aan het personeel.

Nieuwe leider

Bouckaert schrijft in de memo dat het bedrijf nu een nieuwe fase ingaat. Nedcar is fors gegroeid en moet nu de productie gaan uitbreiden en verder groeien. Volgens Bouckaert is het goed als iemand anders dat proces gaat leiden. "Op eigen verzoek en in goed onderling overleg, heb ik VDL-groep gevraagd voor een andere rol binnen het directieteam van Nedcar. VDL neemt het verzoek in beraad."
Vakbond De Unie zegt verrast te zijn door de mededeling van Bouckaert. "Ik hoop dat we binnenkort worden bijgepraat door Bouckaert", zegt bestuurder Suat Koetloe.

Snel vertrek

Bouckaert is pas een jaar algemeen directeur bij de fabriek in Born. Hij volgde in 2016 toenmalig directeur Joost Govaarts op. Bouckaert werkt sinds 1984 bij VDL/Nedcar en is begonnen als leerling in de pershal. Daarna heeft hij verschillende functies bekleed. Zo was hij hoofd productie en technisch directeur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!