'Oktoberfeest Sittard leuker dan München', zegt Duitse

Oktoberfeest Sittard. © Gemeente Sittard-Geleen
Het Oktoberfeest in Sittard is veel leuker dan het originele feest in München. Althans, dat vindt de Nederlands-Duitse journaliste Claudia Zimmermann.
Ze woont in Vaals en bezocht vorig jaar voor het eerst het Oktoberfeest in Sittard. Ze was direct enorm onder de indruk. Opvallend, omdat ze in het verleden 15 jaar naast het terrein van de Oktoberfeesten in München woonde.

Kijken

"In Sittard loopt iedereen in lederhose en dirndl. Dat zie je in München niet. Daar doet maar 30 procent het. De rest is niet verkleed en gaat alleen maar even kijken", zegt Zimmermann zondag in het L1-programma Stemmingmakers. "Als Nederlanders iets vieren, dan doen ze dat consequenter dan het origineel."

WDR

Claudia Zimmermann werkte ruim 20 jaar als journalist voor de Duitse omroep WDR. Vorig jaar raakte ze in opspraak nadat haar bij L1 werd gevraagd naar de berichtgeving rond de vluchtelingencrisis. Ze zei toen dat zij en haar collega’s 'aangewezen zijn om pro-regering te berichten'. De WDR reageerde geschokt op die uitspraken en ontkende.
Tegen The Post Online vertelde ze deze week dat ze onder druk werd gezet om haar woorden te rectificeren. "In rep en roer waren ze, ik werd onder druk gezet, heel intimiderend was het." Zimmermann zegt nooit meer voor de omroep aan de slag te kunnen. "Als het aan de omroepen ligt, is mijn journalistieke carrière in Duitsland voorbij."