1Lunch: Toeristische route naar huis, spitsstrook A2 dicht

© iStock
* Ook in Limburg genoeg banen voor afgestuurde pabostudenten* Carrouseldieven slaan opnieuw toe* Nieuw schnitzelrestaurant opent eind 2017 haar deuren
Afgestudeerde pabostudenten makkelijk aan de bak
Momenteel is er landelijk een lerarentekort van zo’n 900 leraren in het basisonderwijs en dat zal naar verwachting alleen maar meer worden. In de Randstad is het tekort aan basisschooldocenten zo groot, dat studenten al tijdens hun opleiding een betaalde baan krijgen aangeboden. Ook in onze provincie kom je als afgestuurde pabostudent goed aan een baan. Lees hier meer.
Flinke files op Limburgse snelwegen
Grote kans dat je vanochtend in de file hebt gestaan. Door een motorongeluk op de A76, ter hoogte van Nuth, werden twee rijstroken richting Heerlen afgesloten. Het verkeer moest hierdoor via de vluchtstrook worden geleid. Op de A2 stonden, door een breuk in een glasvezelkabel bij de spitsstroken tussen knooppunt Vonderen en Born, al vanaf gistermiddag flinke files in beide richtingen van de snelweg. Lees hier meer.
© Weginspecteur Ron (twitter)
Politie voert aantal snelheidscontroles in Limburg op
De politie heeft het aantal snelheidscontroles met mobiele flitsers de afgelopen maanden flink opgevoerd. Van januari tot mei werden er bijna 8000 mobiele flitsers gesignaleerd. Dat is een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van vorig jaar. "Dankzij flitsers zien we de gemiddelde snelheid en het aantal ongelukken afnemen", verklaart Van Hasselt, de landelijk projectmanager infrastructuur van de politie. Kijk hier waar de politie op dit moment staat te flitsen.
Motortjes op draaimolens mikpunt van dieven
Het lijkt erop dat dieven het hebben voorzien op de minimotorjes op carrousels. Zo werden er afgelopen weekend twee gestolen van een draaimolen in Munstergeleen en zijn er drie weken geleden ook al motortjes van de carrousel in pretpark De Valkenier in Valkenburg verdwenen. Op veilingsites worden soms hoge bedragen betaald voor zulke attributen, die meestal rond de helft van de vorige eeuw zijn geproduceerd. Lees hier meer.
Schnitzelparadies opent deuren in Maastricht
Ook in Maastricht kun je aan het einde van dit jaar genieten van meer dan 50 verschillende schnitzels en een uitgebreide lunch- en bierkaart. Eind 2017 zal op de Kesselskade namelijk de derde vestiging van het Schnitzelparadies worden geopend. In Roermond en Venlo kunnen mensen al eten in de Duits-Oostenrijkse sfeer. Lees hier meer.