Video: Dit is het parcours van de Red Bull Zeepkistenrace

© ANP
Op 19 augustus scheuren er weer zelfgemaakte zeepkisten van de Cauberg in Valkenburg. Deelnemers van de Red Bull Zeepkistenrace kunnen het parcours alvast verkennen.
Red Bull heeft een video online gezet van de 5 kilometer lange afdaling.
De zelfgemaakte karretjes starten vanaf een 5 meter hoog podium bij Holland Casino. Kort na de start moeten de snelheidsduivels door een hoge kombocht. Daarna worden de racers pas écht op de proef gesteld en volgen allerlei obstakels. Zo moeten ze onder andere 'de Wasstraat', 'de Limburgse Heuvels', 'de Valkenburgse grotten’ en de trappen zien door te komen. Bij de finish maken de zeepkisten nog een spectaculaire sprong.

Vakjury

Met zelfgemaakte bolides scheuren zeventig deelnemers naar beneden. De vriendengroepen worden beoordeeld door een vakjury, die let op creativiteit en hun showact.

Max

De Zeepkistenrace werd in 2015 voor het eerst gehouden in Valkenburg. Toen zagen zo'n 25.000 bezoekers hoe Max Verstappen in een kopie van zijn Formule 1-wagen afdaalde van de Cauberg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!