Geert G. zegt in cel: 'Ik vreesde voor mijn gezin'

De plek in het bos in Arcen waar de twee lichamen werden opgegraven. © MGL/Mijntje Wismans
Geert G. uit Baarlo vreesde voor zijn gezin nadat hij had verklaard over de moorden op Karim Fourkour en Fouad Bendella. Hij was bang voor medeverdachte Lau Geeraets.
Dat vertelt G. in een exclusief interview met De Limburger, aan de vooravond van zijn hoger beroep.

Toeval

Dat G. betrokken raakte bij de dubbele moord in 2006 op Karim Fourkour en Fouad Bendella in een hennepkwekerij in Venray was toeval. "Voor hetzelfde geld was ik Geert geweest.” Dat zegt een getuige die een nieuwe verklaring heeft afgelegd. Volgens de getuige had G. achteraf de pech dat hij die nacht bewakingsdienst had.

Dertig jaar

Aan de vooravond van het hoger beroep in de moordzaak sprak De Limburger in de gevangenis in Roermond met Geert G. De rechtbank veroordeelde de Baarlonaar eerder tot dertig jaar cel.

Lees ook: 'Geert G. hooguit medeplichtig in Venrayse moordzaak'

Repercussies

In het interview vertelt Geert G. dat hij vreesde voor zijn gezin nadat hij had verklaard over de dubbele moord. Hij wees justitie acht jaar na de moorden de weg naar de plek waar de twee lijken lagen en was toen bang voor repercussies van medeverdachte Lau Geeraets. Die werd door de rechtbank veroordeeld tot levenslang. Kort na het vonnis pleegde hij zelfmoord in zijn cel.
Lees het hele interview met Geert zaterdag in De Limburger

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!