Plan voor brug tussen Outlet en Roermondse binnenstad

Een impressie van de vernieuwde N280 in Roermond. © Impressie: Stadslab Roermond
De provincie ziet wel heil in het plan een brug te bouwen tussen de Designer Outlet en de binnenstad van Roermond. De binnenstad moet daardoor optimaal gaan profiteren van de populariteit van de outlet.
De provincie stelde onlangs vijf miljoen euro beschikbaar voor projecten in Roermond. Eén miljoen daarvan is bestemd voor een nieuwe verbinding tussen de binnenstad en de Outlet, stelt gedeputeerde Eric Geurts in De Limburger.

N280

Over enkele maanden gaat de N280 volledig op de schop. Het bestemmingsplan dat dit mogelijk moet maken, is inmiddels goedgekeurd en de gemeente is bezig met de aanbesteding van het project. Met de komst van de nieuwe N280 moeten de verkeersproblemen in de stad grotendeels opgelost zijn.
In het goedgekeurde plan verdwijnt echter de oversteek bij de kruising met de Wilhelminasingel. En er is geen alternatieve verbinding tussen de Designer Outlet en de binnenstad in het plan opgenomen. Volgens Geurts is de aanleg van een brug een goede optie.

Brug

De Roermondse wethouder Angely Waajen is echter wat terughoudender. Ze zegt in de krant dat eerst onderzocht moet worden of het überhaupt bouwtechnisch wel mogelijk is. Ook twijfelt ze over de financiële haalbaarheid.

Plan

Vorige week lanceerde Stadslab Roermond een plan voor een bijzondere brug over de nieuwe N280 op Facebook. Door de provinciale weg gedeeltelijk te verdiepen zou een stadspark over de weg aangelegd kunnen worden. Het plan oogstte op Facebook veel positieve reacties.
Volgens de gedeputeerde is een geweldig plan, maar komt het veel te laat. De aanpassingen aan het bestemmingsplan om dit initiatief te realiseren zouden voor enkele jaren vertraging zorgen. En die tijd is er niet.