Bandidosleden verschijnen voorlopig nog niet voor de rechter

© 1Limburg.nl
De rechtszaak tegen leden van het Bandidos-chapter in Limburg loopt niet volgens planning. De zaak loopt vertraging op, omdat de onderzoeksrechter nog veel getuigen moet horen.
Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan De Limburger weten. Naar verwachting zullen de verdachten niet in de eerste helft van dit jaar voor de rechter verschijnen.

25 verdachten

In totaal zijn er 25 leden van de motorclub verdachten in deze zaak. Zij worden verdacht van drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, wapenbezit, afpersing, diefstal met geweld, bedreigingen en openlijke geweldpleging. Eerder werden zij ook verdacht van wapenhandel, maar daar vond het OM niet genoeg bewijsmateriaal voor.

Verbod

Afgelopen december legde de rechtbank in Utrecht ook al een verbod op Bandidos. De rechtbank heeft een afweging gemaakt in het gevaar voor de openbare orde en recht op vereniging. Volgens de rechter is het gevaar zo groot, dat de club verboden moet worden.

Hoelang de zitting wordt uitgesteld, is nog onduidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!