Zeven maanden cel voor veelpleger

© Thinkstock
De 24-jarige Sunny K. uit Sierra Leone heeft van de Maastrichtse rechtbank zeven maanden cel gekregen voor huisvredebreuk, heling en het gebruiken van een identiteitsbewijs dat niet van hem was.
K. staat bekend als veelpleger en is illegaal in Nederland. Hij verblijft in het detentiecentrum op Schiphol.

Bang
Voordat hij werd opgesloten, drong hij twee keer de woning van zijn ex-vriendin in Maastricht binnen. Zijn verklaring dat hij zou zijn uitgenodigd, gelooft de rechtbank niet. Zijn ex was bij een van die bezoeken immers net bezig haar woning te beveiligen omdat ze bang was voor haar vroegere vriend. Dat de verzameling pasjes van zijn ex die K. bij zijn aanhouding in huis had, door haar vrijwillig waren afgegeven, gelooft de rechtbank evenmin.

Verkeerde legitimatie
Bij zijn aanhouding legitimeerde K. zich met een paspoort van iemand anders. Die pas was afkomstig, zo verklaarde hij, uit een tas die hij had afgepakt van iemand van wie hij nog geld te goed zou hebben.

Straatroven
Op die manier zou hij ook aan nog meer spullen zijn gekomen die de politie bij zijn aanhouding vond. Spullen die waren buitgemaakt bij twee straatroven in Maastricht in augustus afgelopen jaar. Het is niet te bewijzen dat het K. was die de roven gepleegd heeft. Wel dat hij de spullen heeft geheeld.