Tot elf jaar cel geëist voor drugsbende in Roermond

© Istock
In de rechtbank in Roermond heeft het Openbaar Ministerie vrijdag celstraffen tot elf jaar geëist tegen acht mannen die verdacht worden van grootschalige drugssmokkel.
De mannen van 36 tot 72 jaar oud komen uit Zuid-Limburg, de omgeving van Nijmegen en Eindhoven en van Bonaire.

Verschillende eisen
De eisen die ze tegen zich hoorden uitspreken verschilden van persoon tot persoon. De meesten gaan als het aan het OM ligt 8 tot 11 jaar de cel in. Twee komen er genadiger van af, met eisen van 42 en 21 maanden. Volgens De Limburger wil justitie dat de 72-jarige Robbie van L. uit Einighausen tien jaar de cel in gaat.

Dominicaanse republiek

De bende handelde vooral in cocaïne, die per zeecontainer werd verscheept van de Dominicaanse Republiek naar de haven van Antwerpen. De bende werkte daarvoor samen met een groep Belgen, die via niet-bestaande bedrijven ervoor zorgen dat de containers met de harddrugs werden afgeleverd.
Daarnaast smokkelde de groep ook hasj en PMK, een grondstof voor xtc.

Wolf-Beretta

Het onderzoek naar de bende begon in 2012. Zowel in Limburg was de politie met de zaak bezig onder de naam 'Wolf', als landelijk met de naam 'Beretta.' Toen uiteindelijk bleek dat deze twee onderzoeken naar dezelfde drugsbende leidden, werd de zaak samengevoegd.
De komende maanden is de verdediging aan het woord in de Wolf-Beretta-zaak. De uitspraak staat gepland voor 29 maart volgend jaar.