Timmermans sprak met Juncker over situatie in Brunssum

© EPP Group
Eurocommissaris Frans Timmermans sprak met EU-voorzitter Jean-Claude Juncker over de politieke onrust in Brunssum.
De Heerlenaar volgt de situatie in Brunssum op de voet. "Het is in mijn achtertuin. Ik had het er de afgelopen weken nog met Jean-Claude Juncker over", zei hij in het L1-programma AvondGasten.

Integriteit

Het is onrustig in de Brunssumse politiek nadat wethouder Jo Palmen in opspraak raakte door een integriteitsonderzoek. Daaruit bleek dat de wethouder een 'groot risico' vormt voor de gemeente. Desondanks zit hij nog steeds op zijn plek. De verhoudingen in de Brunssumse raad staan daardoor op scherp.

'Niet de beste reputatie'

Volgens de Heerlenaar moet niet 'te frivool met de integriteit van bestuurders worden omgegaan'. "Politici hebben al niet de beste reputatie. Dat moet weer worden opgebouwd. Je zit er voor de burgers en niet voor jezelf."

Palermo aan de Maas

Volgens de politicus is het beeld van een Palermo aan de Maas inmiddels wel weg, maar er moet wel aandacht voor blijven. "Het is niet zo dat Limburgse bestuurders minder integer zijn dan in de rest van Nederland", besloot de eurocommissaris.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!