'Ollongren moet zich buigen over herindeling Parkstad'

© L1
Nadat VVD en D66 lieten weten dat zij vinden dat minister Kajsa Ollongren (D66) nu aan zet is om een eventuele nieuwe herindeling in Parkstad tot stand te brengen, sluit ook het CDA en de SP zich bij deze mening aan.
Vier van de vijf coalitiepartijen steunen daarmee de lijn van CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. De vijfde coalitiepartij, de PvdA, vindt dat ook andere mogelijkheden open moeten worden gehouden.

Afgeketste fusie

In een debat in het Limburgs Parlement over de afgeketste fusie, zei PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers dat er 'aan het einde van de rit in ieder geval een herindeling in Parkstad moet komen'.

Opvallend in het debat was dat gedeputeerde Koopmans nauwelijks onder vuur kwam te liggen, ondanks dat zijn geesteskindje het niet gehaald heeft.

Zelfreflectie

Statenlid Andy Rossel van GroenLinks pleitte wel voor zelfreflectie. 'Misschien hadden we meer tijd moeten nemen. We hebben de fusie van Heerlen en Landgraaf als een hoge snelheidstrein willen doorzetten' zo stelde Rossel. GroenLinks was wel voorstander van de fusie.

Doodlopende weg

Gedeputeerde Koopmans heeft in januari overleg met minister Ollongren. Op de vraag of hij de draad toch weer wil oppakken als de minister het hem vraagt, antwoordde Koopmans dat zonder een duidelijke richting van de minister 'elke weg een doodlopende weg is'. "Ik wil weten wat de regering wil."