Düsseldorf is weer zichtbaar op verkeersborden

© Bert Kamphuis
De bestemming Düsseldorf is weer zichtbaar gemaakt op de verkeersborden op twee provinciale wegen en bij de afrit Born van de A2. Düsseldorf is niet langer afgeplakt.
De actie komt twee dagen nadat fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement de kwestie had aangekaart in schriftelijke vragen.

Niet zichtbaar

Vaessen vond het onvoorstelbaar dat bijna vier maanden na de opening van de Duitse B56n, Düsseldorf nog steeds niet zichtbaar was gemaakt op de verkeersborden. De 18 kilometer lange B56n verbindt de A2 bij Born via de provinciale N279 met de Duitse autoweg A46 naar Düsseldorf. Maar voor de automobilist was dat tot woensdag dus niet duidelijk. Hij zou kunnen denken dat Düsseldorf nog steeds alleen maar via Roermond bereikbaar is.

Tevreden

D66-fractievoorzitter Leon Vaessen zegt in een reactie erg tevreden te zijn dat PvdA- gedeputeerde Eric Geurts meteen in actie is gekomen en het probleem heeft opgelost. "Want de situatie was onbegrijpelijk", aldus Vaessen.
"Nu kan iedereen tenminste zien hoe hij vanuit het zuiden het snelst in Düsseldorf kan komen", zo zegt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!