Hans van Wageningen (D66) steunt oproep Pechtold

D66-fractievoorzitter Hans van Wageningen in het Limburgs Parlement staat volledig achter de oproep van partijleider Alexander Pechtold aan provincies om flink te investeren in regionale economie.
Pechtold vindt verder dat provinciebesturen 'het geld niet op de bank moeten laten staan.' Volgens fractievoorzitter Van Wageningen past die oproep helemaal in het beleid dat in Limburg wordt uitgevoerd. Hij staat dan ook volledig achter de woorden van zijn partijgenoot.

Jonge mensen binden

Van Wageningen wijst erop dat de provincie al een tijdje 'met volle steun en zelfs op initiatief van D66' geld uit de verkoop van energiebedrijf Essent investeert in versterking van de Limburgse economie. Hij noemt dat belangrijk onder meer om jonge mensen aan Limburg te binden.

Essent-geld

"In Limburg zijn we er eigenlijk al aan toe om te bekijken waar we accenten kunnen zetten zodat het Essent-geld nog verstandiger wordt ingezet dan nu al gebeurt", aldus Van Wageningen. Zo stelt D66 voor om flink te investeren in de aanleg van lange afstandsfietspaden.

Health Campus

De partij is er ook voor dat de provincie zelf investeert in een nieuw gebouw op de Health Campus in Maastricht in plaats van te wachten op een investeerder van buiten. "Want daardoor ligt het inititiatief nu stil", aldus Van Wageningen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!