Nieuwe mural in Heerlen na ophef tussen kunstenaars

De Rotterdamse street-art kunstenaar Ox Alien krijgt een nieuwe muur om zijn kunsten op te vertonen. Daarmee komt Stichting Street Art haar belofte na.
Vorig jaar werd een mural van de street artist in Heerlen grijs geschilderd en dat was de schuld van een bekende bij de stichting.

Belofte

De stichting vond het overschilderen onacceptabel en heeft met Alien afgesproken dat hij een nieuwe plek zou krijgen. Aangezien het werk van de kunstenaar zowel volwassenen als kinderen aanspreekt, is contact gezocht met basisschool De Griffel aan de Heldevierlaan in Heerlen. Zij stelt een muur beschikbaar voor een nieuwe mural.

Kunst, tekst en uitleg

De Griffel is een school voor speciaal onderwijs. Naast dat Alien zijn kunsten op een muur gaat zetten, zal hij de kinderen ook tekst en uitleg gaan geven over zijn kunstwerk.

‘Lastpak’

Ox Alien is lid van het collectief "Lastplak" uit Rotterdam. Het collectief bestaat uit negen kunstenaars met elk een verschillende achtergrond en eigen vaardigheden. Hoewel deze kunstenaars over de hele wereld werkzaam zijn, is hun thuisbasis Rotterdam.
De Stichting Street Art is blij dat de kunstenaar daarmee tegemoet gekomen is en dat Heerlen en de basisschool De Griffel een mural rijker is.