Litouwse trucker hele middag in cel om slechte grap

© iStock
Een Litouwse vrachtwagenchauffeur heeft zaterdag de hele middag op het politiebureau doorgebracht, omdat de politie niet kon lachen om zijn 'grap'.
De politie kreeg zaterdagmiddag een melding binnen van een bedreiging bij een restaurant langs de A2 ter hoogte van Weert. De dader zou een mes bij zich hebben.

Arrestatie

Op basis van het signalement hield de politie een Litouwse vrachtwagenchauffeur aan. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich volgens de politie recalcitrant. De trucker werd meegenomen naar het bureau.
Nadat de man uren vast had gezeten, biechtte hij op dat het allemaal maar een grap was. Hij had zelf de politie gebeld en zijn eigen signalement doorgegeven.

Niet grappig

De agenten en de dienstdoende officier van justitie konden niet om het grapje lachen. De aanklacht van de bedreiging werd geseponeerd, maar de man mocht toch nog even in de cel blijven. Hij werd namelijk aangehouden voor het oneigenlijk gebruik van het alarmnummer.
Dankzij het grapje zat de vrachtwagenchauffeur de hele middag op het bureau vast. Hij mag zich binnenkort nog voor de rechter verantwoorden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!