Satudarah-lid uit Geleen zit opnieuw vast

© ANP
Een 34-jarig Satudarah-lid uit Geleen, dat in januari werd aangehouden in het lopende onderzoek naar de motorbende en die in februari weer werd vrijgelaten, zit weer vast.
Dat heeft de rechtbank in hoger beroep beslist. De man zit dus weer in voorlopige hechtenis. Dit laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Criminele organisatie

De 34-jarige Geleendenaar werd op 16 januari opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij gijzeling, afpersing, bedreiging en van deelname aan een criminele organisatie. In zijn woning heeft de politie onderzoek gedaan. Daarbij zijn onder meer computerbestanden en documenten in beslag genomen.

Boksbeugel

Op 6 december vorig jaar werd bij een pand aan de Borrekuilstraat in Geleen, waar Satudarah haar clubavonden houdt, een grote politieactie gehouden. Daarnaast werden er ook bij vier andere woningen in Geleen en een woning Kerkrade doorzoekingen geweest. Bij de actie waar rond de 200 politieagenten werden ingezet zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.