Arbeidsconflict kost Meander een ton

Een hoogoplopend conflict met een werknemer kost zorgaanbieder MeanderGroep 107.500 euro.
De handelwijze van Meander ‘getuigt niet van goed werkgeverschap’, zo oordeelt de rechtbank.

Nieuwe baas
De 58-jarige financieel medewerker van het Landgraafse Meander staat al 33 jaar onder contract bij het bedrijf. In 2010 krijgt hij een nieuwe leidinggevende, met wie hij niet door één deur kan. Sindsdien sluipen er foutjes in het werk van de man, zo blijkt uit het vonnis. In 2011 krijgt hij een aantekening in zijn dossier, in 2012 een officiële waarschuwing.

Ziek

In datzelfde jaar meldt hij zich ziek. Meander gaat een zogeheten mediationtraject in met de werknemer, die uiteindelijk weer terugkeert op de werkvloer.

Dossier

Maar in 2014 wordt hij boventallig verklaard vanwege bezuinigingen. Het UWV verleent echter geen ontslagvergunning. Hij staat zes maanden op non-actief, maar keert dan opnieuw terug in een andere functie. Daar krijgt in vier maanden tijd acht keer een functioneringsof evaluatiegesprek gevoerd. De werknemer ziet dit als een manier om een dossier op te bouwen, zodat Meander hem alsnog kan lozen.
Daarop vraagt hij om contractontbinding en een vergoeding. De rechtbank vindt nu dat zijn contract wordt ontbonden op 1 juli 2015. Hij krijgt 107.500 euro als vergoeding.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!