André Rieu pareert kritiek op concerten in Israël

© ANP/André Rieu
André Rieu heeft kritiek van Nederlandse artiesten op zijn eerste optreden in Israël gepareerd.
Tijdens zijn concert in Tel Aviv zei hij: "Muziek gaat recht naar je hart. Daarom is muziek in staat om mensen te verbinden."

Walsen

Tegen L1 zegt hij: "Als er iets is waarmee je vrede zou kunnen stichten dan is het muziek. Dus als ik al begin te zeggen dat ik niet kom, hoe krijgen we dan ooit vrede. Ik wil niet zeggen dat ik vrede kom brengen. Ik kom muziek brengen en walsen. Ik hoop dat dat wat uitmaakt.” Nederlandse artiesten hadden Rieu gevraagd om niet op te treden in Israël, uit protest tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden.

Joodse wortels

De Stehgeiger uit Maastricht trad samen met zijn Johan Strauss orkest op in een grote basketbalhal in Tel Aviv. Ook in Israël waren de vier concerten snel uitverkocht. Tijdens concerten elders in de wereld was al gebleken dat Rieu bij het Israëlische publiek in de smaak valt. Het bezoek van Rieu aan Israël was tevens speciaal omdat zijn vrouw Marjorie Joodse wortels heeft. Zij was ook mee en dat gebeurt maar heel zelden op buitenlandse trips van haar man.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!