Paardrij-opa verdwijnt jaren achter de tralies voor misbruik

De 68-jarige Ger N. uit het Roermondse kerkdorp Leeuwen moet 4 jaar de cel in voor het misbruiken en verkrachten van twee minderjarige meisjes.
De man vergreep zich tussen 2009 en 2016 tientallen keren aan de tienermeisjes. Ze waren toen 12 en 15 jaar oud en zagen de man als een soort opa.

Ritjes in de koets
De twee meisjes kwamen bij hem over de vloer omdat hij een manege had en ze zijn paarden mochten verzorgen. Ook maakte de paardrij-opa met de meisjes ritjes in zijn koets.
Justitie eiste twee weken geleden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht jaar tegen de man.
Gezoend
Ger N. was niet aanwezig bij de uitspraak. Tijdens de inhoudelijke behandeling gaf hij toe dat hij de meisjes heeft betast en gezoend, maar volgens hem lag het initiatief hiervoor bij de meisjes. Hij ontkende dat hij hen heeft verkracht, maar volgens de rechter is daar wel voldoende bewijs voor. Er is geen reden om te twijfelen aan de verklaringen van de meisjes, aldus de rechtbank.

Persoonlijk gerief
"De verdachte heeft op grove wijze inbreuk gemaakt op de seksuele en geestelijke gesteldheid van de meisjes", aldus de rechter. "De verdachte handelde louter uit persoonlijk gerief zonder ook maar een keer rekening te houden met de slachtoffers."

'Vreselijke dingen'
Volgens de slachtoffers dreigde de man zichzelf of de paarden iets aan te doen, als zij over het misbruik zouden vertellen. In een verklaring in de rechtszaal vertelde een van de slachtoffers dat de man 'vreselijke dingen' met haar had gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!