Zeer grote brand Kessel-Eik onder controle

© Fer Traugott
In een loods aan de Kanaalweg in Kessel-Eik heeft dinsdagochtend rond 8:00 uur een zeer grote brand gewoed. Daarbij is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen.
De brand ontstond in een loods op het terrein van een kleiwarenfabriek.

Zeer grote brand

Daar waren medewerkers bezig met laswerkzaamheden aan een trommelinstallatie. Het aanwezige isolatiemateriaal vatte vlam en het vuur greep snel om zich heen.
De brandweer schaalde de brand snel op naar zeer groot, omdat er veel rookontwikkeling was. Vanwege deze rook werd de Napoleonsweg korte tijd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Asbest

Op de loods liggen asbesthoudende dakplaten. De geringe hoeveelheid asbest die bij de brand vrijkwam, is op een klein gedeelte van het eigen terrein van de fabriek neergekomen. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd worden.

Onder controle

De brand was snel onder controle en bleef daardoor beperkt tot een gedeelte van de loods. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen.
Bij de brand raakte niemand gewond.
14-04 robert janssen bij brand kessel.wav
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!