Vraagtekens bij legalisering autobedrijf America

Meerdere raadsfracties in Horst aan de Maas plaatsen vraagtekens bij een voorstel van het gemeentebestuur om autobedrijf John Weijs  in America te legaliseren.
Dat terwijl de structuurvisie geen bedrijfsactiviteiten op die plek aan de Hofweg in het buitengebied toestaat.

Optreden

Raadsleden Thijs Lenssen en Henk Kemperman, respectievelijk van oppositiepartijen SP en D66, willen weten waarom de gemeente nooit optrad tegen de activiteiten van het bedrijf die in strijd waren met het bestemmingsplan. Ook vragen ze zich af waarom het college van B & W het bedrijf niet verplaatst.
Raadslid Eric Beurskens van coalitiepartij Essentie vindt dat het gemeentebestuur met twee maten meet. Volgens hem mocht een legaal in het buitengebied van Melderslo gevestigd autobedrijf recent niet uitbreiden.

Niet haalbaar

Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) zegt dat het gemeentebestuur af wil wijken van de structuurvisie omdat verplaatsing van Weijs naar een andere locatie financieel niet haalbaar is.
In 2007 gaf de gemeente vergunning voor een bijgebouw voor woondoeleinden bij een bestaande woning aan de Hofweg in America. In afwijking van de vergunning verrees er een gebouw van 175 vierkante meter waar garagewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Onvoldoende

Architect Ben Keijsers begeleidt de legalisering van John Weijs en treedt namens hem op als woordvoerder. Volgens Keijsers heeft Weijs zich in 2007 "onvoldoende gerealiseerd" wat het gevolg was van het inrichten van een garage in een pand met woondoeleinden.
De gemeenteraad van Horst aan de Maas beslist dinsdag 17 maart over het voorstel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!