Eijsden-Margraten heeft rijkste inwoners

© iStock
Limburgers met gemiddeld het meeste vermogen wonen in Eijsden-Margraten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Per huishouden was daar het doorsnee vermogen 133.600 euro in 2016. Dat is inclusief de waarde van de eigen woning.
Goed bemiddeld
Ook inwoners van Nederweert zijn goed bedeeld met een gemiddeld vermogen van 127.400 euro per huishouden. Daarop volgt in de top 3 Mook en Middelaar met 120.800 euro, weet het CBS.

Armste
Heerlenaren zijn het armste van deze provincie waar huishoudens zo'n 3700 euro aan vermogen hebben. In Kerkrade bezit men gemiddeld ook niet al te veel met 6600 euro. Overigens is het vermogen in de hoofdstad ook niet bijster groot. Gemiddeld moet de Maastrichtenaar het doen met 6800 euro.

Rijk en arm

De best bedeelde Nederlanders wonen overigens in Laren. Hun bezittingen hebben een dubbele waarde ten opzicht van de rijkste Limburgers, namelijk 280.700 euro. Rotterdam is de armste gemeente van Nederland met 1900 euro.
Gemiddeld genomen is het vermogen van de Nederlandse huishoudens overigens vorig jaar wel gestegen met bijna 10 procent. Dat komt vooral door de waardestijging van woningen.