1Lunch: Mogelijk autopyromaan actief in Limburg

© Fer Traugott/1Limburg
- Speciaal tropenrooster voor honden en katten- Na zonneschijn komt regen (en onweer)- Man laat geslachtsdeel zien aan meisje
Onweer op komst na bloedhete dag
Nog even puffen en zweten want er is officieel sprake van een hittegolf. Ook vanmiddag wordt het weer tropisch warm met temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden. Maar dat kan gepaard gaan met stevige onweersbuien, die lokaal fiks kunnen uitpakken met hagel en forse windstoten. Oppassen dus. Lees hier meer.
Tegelen opgeschrikt door autobranden
In Tegelen zijn vanochtend vroeg twee auto’s in vlammen opgegaan. De brandweer kwam te laat om de auto’s, die langs de Spoorstraat en de Leijerstraat stonden, te redden. Het is niet voor het eerst dat de brandweer deze week moest uitrukken voor een autobrand in Tegelen. Dinsdagochtend stonden ook al twee auto’s in lichterlaaie. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Man toont 12-jarig meisje zijn geslachtsdeel
Een 12-jarig meisje kreeg woensdagmiddag de schrik van haar leven. Een onbekende man blokkeerde in Geleen de weg en liet het meisje vervolgens ongevraagd zijn geslachtsdeel zien. Volgens de politie ging het om een man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Lees hier meer.
Ooievaarsdrama in Kasteeltuinen Arcen
Verdrietig nieuws: een van de twee ooievaarsbaby’s uit het nest in de Kasteeltuinen Arcen heeft het niet overleefd. Vermoedelijk waren de vader en moeder te onervaren om de twee jonkies op te laten groeien. Broeiende ooievaars zijn zeer zeldzaam. Er zijn momenteel slechts drie bewoonde nesten in Limburg bekend. Lees hier meer.
© Kasteeltuinen Arcen/Joy Fotografie
Ook tropenrooster voor honden en katten
Niet alleen veel scholen in onze provincie nemen maatregelen tegen de hitte. Ook de Dierenbescherming Limburg heeft vanwege de hoge temperaturen een speciaal tropenrooster ingesteld. Zo worden honden een uur eerder uitgelaten en worden katten bewust uit de zon gehouden. Lees hier meer.