Grote brand in voormalig doe-het-zelfzaak

© Twitter / JosBudel
De brandweer in Weert is met spoed naar Budel gereden voor een uitslaande brand in de oude doe-het-zelfzaak Van Cranenbroek.
Rond zes uur in de ochtend snelde onder meer een brandweerauto van de Weerter kazerne richting Budel om de vuurzee te temmen.

Rookvorming
Er komt veel rook uit het pand, dat tegenwoordig wordt gebruikt voor de opslag van tuinmachines. Daarom wordt de directe omgeving verzocht om ramen en deuren te sluiten en ventilatie voorlopig uit te zetten.

Steenworp
De Keunenhoek in het Brabantse Budel, waar Van Cranenbroek is gevestigd, ligt op slechts twee kilometer van de grens met Limburg. Mensen in Weert kunnen uit voorzorg alles gesloten houden, al is de verwachting dat eventuele schadelijke stoffen niet tot in het Limburgse reiken. Verschillende mensen in Weert hebben bericht gehad van de brandweer om het zekere voor het onzekere te nemen.

Metingen
In Budel zijn verschillende metingen gedaan door de brandweer, maar tot dusver zijn er geen risicovolle concentraties gevonden. De brandweer waarschuwt wel dat rook nooit gezond is.

De brandweer is bezig met nablussen en zal vervolgens op zoek gaan naar een oorzaak. Die is vooralsnog niet bekend.