Plannen gezondheidscentrum Polfermolen van de baan

© Erwin Minkenberg
De gemeente Valkenburg gaat op zoek naar een nieuwe partij voor de invulling van het Polfermolen-complex.
Het plan om daar een groot gezondheidscentrum neer te zetten is namelijk afgeketst.

Zorgverleners

De gemeente sprak tot november 2017 exclusief met de initiatiefnemers van dat gezondheidscentrum. Die wilden in het complex onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, verloskundigen en een apotheek huisvesten. Het plan gaat nu niet door, omdat de zorgverleners 'nog niet op één lijn zitten'.

Andere partijen

Dat maakt de weg vrij voor andere partijen om met een nieuwe invulling voor de Polfermolen te komen. De gemeente zegt zich daarbij breed te oriënteren en wil zich niet vastpinnen op één sector, maar wil wel een marktpartij binnen de sectoren sport, bewegen, vrije tijd, recreatie, vastgoed en zorg vinden.

Bezuinigen

De gemeente wil aan het eind van het kalenderjaar duidelijkheid kunnen scheppen over de toekomst van het complex. De gemeenteraad besloot vorig jaar de Polfermolen te sluiten om zo 1,2 miljoen euro te bezuinigen, maar wil dat de maatschappelijke voorzieningen behouden blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!