Man bekent bedreiging schooldirectie na zelfdoding leerling

Tharukshan Selvam. © L1/Grotius College
Een man uit Rotterdam moet binnenkort voor de rechter verschijnen na het online bedreigen van directeuren van het Grotius College in Heerlen.
De bedreigingen werden begin dit jaar geuit na de zelfgekozen dood van Tharukshan Selvam, een 15-jarige leerling van het Grotius College. De jongen zou door pesterijen tot zelfdoding zijn gedreven.

Condoleance

De 31-jarige Rotterdammer plaatste daarna bedreigingen aan het adres van drie schooldirecteuren in een online condoleanceregister. De man bekende de feiten maar wil geen 500 euro betalen om een strafzaak te voorkomen. Omdat hij deze schikking weigert, moet hij alsnog voor de rechter komen. Dat meldt de Politie Heerlen op Facebook.
De haatpagina op Facebook. © Screenshot Facebook

Facebook

Daarnaast onderzoek de politie momenteel ook nog teksten die op een zogeheten haatpagina op Facebook werden geplaatst. Die was vooral gericht tegen een aantal medeleerlingen van Tharukshan Selvam, die als pesters werden gezien.

Bewezen

De politie denkt dat in sommige gevallen smaad of laster bewezen kan worden. Binnenkort maakt de politie daar meer over bekend.