Opnieuw terreurverdachte opgepakt in Limburg

© Istock
De politie heeft een terreurverdachte opgepakt in Brunssum.
Het gaat om een 38-jarige Syriër uit Brunssum. De asielzoeker wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. De politie nam in zijn woning een laptop, meerdere mobiele telefoons en andere gegevensdragers in beslag.

Geen wapens of explosieven

De man werd vrijdag al opgepakt, maakt het Openbaar Ministerie donderdag bekend. Het OM doet verder onderzoek naar de man. De man werd aangehouden na onderzoek door veiligheidsdienst AIVD. De politie heeft geen wapens of explosieven gevonden.

Reactie burgemeester

Volgens burgemeester Luc Winants van Brunssum is er geen relatie tussen de verdachte en de noodopvang voor vluchtelingen in Brunssum. De verdachte zou daar nooit hebben gezeten. De aanhouding verliep snel en heeft niet tot opschudding in de buurt geleid. Burgemeesters worden in dit soort situaties kort voor de aanhouding gewaarschuwd.

Meerdere verdachten

Eind vorige week werd een achttienjarige vrouw uit Wanssum vastgezet. Zij werd al eerder opgepakt, maar was onder voorwaarden vrijgelaten. Haar aanhouding was bij een drukbezochte moskee, maar donderdag werd gemeld dat haar aanhouding losstaat van de moskee. Eerder werd ook een man van 28 jaar in Heerlen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terreurplannen.