'MVV schoot tekort in beveiliging wedstrijd tegen Roda'

© ANP
Het bestuur van Roda JC is niet te spreken over de manier waarop MVV donderdagavond is omgesprongen met relschoppers tijdens de wedstrijd MVV - Roda.
De eerste finale in de play-offs werd ontsierd door ongeregeldheden.

Niet passend

Roda vindt het onbegrijpelijk dat MVV-supporters in de gracht van het Geusseltstadion de wedstrijd konden volgen, terwijl afgesproken was dat de gracht vrij zou blijven. Op die plek ontstonden de ongeregeldheden. "Het feit dat mensen die het veld betraden, wel of niet herkenbaar, daarna weer gewoon terug konden gaan naar hun plek is in onze ogen onbegrijpelijk en getuigt niet van een passende manier van optreden," schrijft Roda JC op haar website.

Schuld

Ook is de Kerkraadse club het absoluut niet eens met MVV-bestuurders die zeggen dat ook Roda-supporters verantwoordelijk zijn voor de ongeregeldheden. Op L1 Radio wees MVV-voorzitter Bert Kersten vrijdagmorgen ook naar Roda-aanhangers als veroorzakers van de problemen: "Dan zie je dus dat het mensen aan beide kanten zijn die helemaal geen interesse in voetbal hebben, maar alleen maar komen om rommel te veroorzaken."

Onrecht aan de werkelijkheid

"We achten het noodzakelijk om hierop te reageren, omdat de supporters van Roda JC mede-verantwoordelijk worden gesteld voor de wanordelijkheden tijdens deze wedstrijd. Wij zijn van mening dat hiermee onrecht wordt aangedaan aan de werkelijkheid", aldus Roda.