8000 steunbetuigingen voor terugkeer Leers naar Maastricht

Gerd Leers. © ANP (archief)
Ruim achtduizend steunbetuigingen heeft Leo van der Kant binnengekregen op zijn actie voor een terugkeer van Gerd Leers als burgemeester van Maastricht.
Van der Kant riep mensen op een briefje of een mail te sturen met de tekst 'Leers terug'. Daarmee hoopt Van der Kant de CDA’er weer op de vacante burgemeestersstoel van Maastricht te krijgen.

Sollicitatiebrief

Volgens de directeur van sprekersbureau Assemblee was de afspraak met Leers, die in 2009 opstapte nadat hij in opspraak raakte door de zogenoemde villa-affaire, dat hij zich bij zesduizend steunbetuigingen beschikbaar zou stellen.
Of er ook daadwerkelijk een sollicitatiebrief is verstuurd wil Van der Kant niet kwijt "om de procedure niet te schaden".

Negatieve reacties

Behalve de ruim achtduizend reacties van mensen die Leers graag terug willen zien als burgemeester van Maastricht kreeg Van der Kant ook een aantal negatieve reacties. "Maar die zijn op de vingers van twee handen te tellen."
Zo zou onder meer een voorzitter van een politieke partij Van der Kant verzocht hebben zijn actie te staken, omdat zijn partij er last van zou hebben. Om welke partij het gaat wil Van der Kant niet zeggen.

Vastberaden

Van der Kant blijft vastberaden in zijn poging Leers terug te krijgen, ook al weet hij dat er politiek weinig animo is voor een terugkeer.
"Het is de makkelijkste oplossing voor een probleem die de stad ooit heeft gehad. Leers kan zo aan de slag. Daarbij vind ik dat de politiek best een gebaar mag maken, omdat ik erbij blijf dat Leers onterecht is weggestuurd."

'Niet opnieuw burgemeester'

Leers gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Maastricht tegen L1 nog te kennen niet opnieuw burgemeester van Maastricht te willen worden.
"Mijn tijd is geweest. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Nu is het tijd voor een nieuwe burgemeester en die gaat er ook komen", zei hij destijds.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!