Lenaers vicevoorzitter commissie tegen terrorisme

© EVP
Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) wordt donderdag gekozen tot vicevoorzitter van de nieuwe terrorismecommissie in het Europees Parlement.
Met deze benoeming krijgt de politicus uit Stramproy veel te zeggen over het onderzoek naar het functioneren van het Europees terrorismebeleid.

Eervolle taak
"Het is een zeer eervolle taak om dit onderzoek mede vorm te mogen geven. Het is hard nodig dat wij beter beeld krijgen van de zwakke schakels van het terrorismebeleid in Europa, zowel wat de wetgeving betreft als de uitvoering van de wetgeving in de lidstaten", zegt Lenaers.

Onderzoek
De nieuwe commissie gaat donderdag van start en heeft een jaar de tijd voor het onderzoek. "Ik wil mij daarom vooral concentreren op informatie-uitwisseling tussen landen, de praktische uitdagingen met betrekking tot de Europese databases en de efficiëntie van de huidige instrumenten, zowel op Europees als op nationaal niveau."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!