Inalfa Roof Systems Venray ziet winst verdampen

Het nieuwe pand van Inalfa tijdens de bouw. © Beeld: Van der Heijden bouw
De Venrayse producent van schuifdaken voor auto's zag hun winst van 23 miljoen euro in 2015 dalen naar 3 miljoen euro in 2016.
De winst liep fors terug omdat in het bedrijf de financiële lasten toenamen.

Meer omzet
In tegenstelling tot de dalende winst, steeg de omzet met 18 % naar 1,2 miljard euro. Inalfa zag de omzet bijna overal stijgen. In China namen de verkopen toe met 53,4 %, in Europa met 22,3 % en in Amerika met 13,4 %. De verkopen in Korea vielen daarentegen ver terug met zo'n 30 %.

Nieuwe banen
Het bedrijf verwacht de komende jaren verder te groeien. Het aantal werknemers is al gestegen van ruim 1.100 tot bijna 5.500, maar dat moet groeien naar 7.000 in 2020. Die banen worden vooral buiten Nederland gecreëerd. Deze nieuwe banen moeten gaan leiden tot een omzet van 2 miljard euro en een productie van 8,5 miljoen schuifdaken per jaar.

Hoofdkantoor Venray

Inalfa is eigendom van het Chinese staatsbedrijf BHAP. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Venray. Hier werken zo'n 800 mensen. Die zijn voornamelijk bezig met het onderzoek naar en de ontwikkeling van producten. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Japan, Slowakije, Mexico, Brazilië, Zuid-Korea, China en Polen.