Actie voor behoud beeld De Krijger in Venlo

Het beeld De Krijger langs de Maas in Venlo. © Harry Lucker
Het is vijf voor twaalf voor het kunstwerk De Krijger aan de Maas in Venlo. Dat schrijft de Stichting Behoud de Krijger aan het Venlose college.
Ondanks inspanningen dreigt het kunstwerk toch te verdwijnen.

Bruikleen

De Krijger van kunstenaar Rik van Rijswick is voor vijf jaar geplaatst op de Maasboulevard. In juni loopt de bruikleenovereenkomst af.
Een groep Venlonaren heeft zich verenigd in een stichting die geld wil ophalen om het beeld te kopen en voor de Venlose openbare ruimte te behouden.

Geen serieuze interesse

"Maar nu ligt er een brief van de kunstenaar dat hij van plan is om het beeld weg te halen omdat hij het gevoel heeft dat de gemeente er geen serieuze interesse in heeft", zegt Maarten Willemse, voorzitter van de Stichting Behoud de Krijger.
"Wij willen ook al een tijd in gesprek komen met de gemeente om te praten over hoe het beeld voor Venlo behouden kan blijven."

Oproep

De stichting roept Venlonaren nu op om te laten merken dat ze het beeld voor de stad willen behouden. Dat resulteerde al in 150 ingezonden foto's van het beeld die als creatieve handtekeningenlijst is opgestuurd en op Youtube is gezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!