VVD'er Koppe 'dolgelukkig' met uitspraak Buitenring

Erik Koppe (VVD).
VVD-gedeputeerde Erik Koppe is 'dolgelukkig' met de uitspraak van de Raad van State over de Buitenring. 'Een droomscenario is in vervulling gegaan, beter kon eigenlijk niet'.
De Raad van State gaf woensdag na jarenlange procedures groen licht voor de aanleg van de randweg van 26 kilometer. Een dubbele tweebaansweg. Er mag 100 kilometer worden gereden.

Kappen van bomen

De werkzaamheden zijn meteen opgepakt. Het gaat dan met name om het kappen van bomen. Want dat moet gebeuren voor het broedseizoen dat over twee weken begint.
Ook PvdA-wethouder Eric Geurts van Brunssum is 'blij dat er eindelijk een besluit op tafel ligt'. Geurts is binnen het samenwerkingsverband Parkstad de portefeuillehouder Buitenring.

Impuls voor werkgelegenheid

Geurts noemt de weg 'een enorme impuls voor de ontwikkeling van het gebied en de werkgelegenheid. Ook de leefbaarheid gaat enorm vooruit omdat er veel minder verkeer door de woonkernen gaat'.
Geurts zegt ook de tegenstanders van de weg te willen 'bedanken'. Door hun kritiek is de weg beter geworden en op onderdelen aangepast, zo stelt hij.

Klaar in 2018

Gedeputeerde Koppe verwacht dat de hele weg op zijn vroegst in 2018 klaar is en op zijn laatst eind 2020 of begin 2021.
Dat heeft ermee te maken of er lange juridische procedures komen over grond die nog onteigend moet worden en waar tot nu toe geen overeenstemming over is bereikt met de eigenaren. Het gaat vooral om stukken grond bij Nuth.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!