Verdronken Syrische jongen (16) begraven in Blerick

© L1
De 16-jarige Syrische vluchteling die maandag verdronk in het zwembad in Blerick is woensdagmiddag begraven.
De gebedsdienst vond plaats op het islamitische gedeelte van de begraafplaats in Blerick.

Marokkaanse gemeenschap

Omdat de Syrische gemeenschap in Venlo klein is, heeft de Marokkaanse gemeenschap besloten mee te helpen aan het afscheid van de 16-jarige Mohammed. "De gebruiken komen erg overeen. Het is een Islamitische traditie om iemand binnen 24 uur te begraven. Het is lastig voor een kleine gemeenschap om zo snel een waardig afscheid te verzorgen", zegt Zakaria Boulders van de Marokkaanse gemeenschap in Venlo.
Via social media riep de Marokkaanse gemeenschap mensen op om naar de begraafplaats te komen om afscheid te nemen van de jongen. "Veel mensen uit de islamitische gemeenschap willen bidden voor de jongen en zijn familie."
Audio: Verdronken Syrische jongen begraven in Blerick - 9 aug 2017

Ondersteuning

De familie krijgt sinds ruim een jaar ondersteuning van de stichting Wel.kom. Angelique Weingarten van Wel.kom heeft nu dagelijks contact met hen. "De familie is blij met de steun van de Marokkaanse gemeenschap."
Weingarten benadrukt dat er totaal geen opzet in het spel is geweest bij het fatale ongeluk. "Mohammed was in het ondiepe gedeelte van het zwembad, maar gleed naar het diepe gedeelte en raakte in paniek. Hij is snel uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten."
© L1